středa 9. července 2008

Debrecínské roštěnky

400 g roštěnek, sůl, pepř, hladká mouka, 60 g tuku na opečení, 1 menší cibule, 1 lžička sladké papriky, špetička pálivé papriky, 100 g hub (čerstvých nebo sušených – alespoň půl hodiny před použitím namočených), 2 rajčata, 1 zelená paprika.


Roštěnky naklepeme, po okrajích na 2-3 místech nařízneme(aby se nekroutily), posolíme, opepříme po obou stranách, obalíme v hladké mouce (řádně přitiskneme) a na rozpáleném tuku rychle po obou stranách opečeme (asi 2 minuty na každé straně). Tuk přelijeme, na pánvi ho necháme jen tak na lžíci, a na něm zpěníme cibuli (asi 4 minuty). Cibuli přesypeme do papiňáku, na pánev nalijeme vřelou vodu, za pomoci vařečky v ní necháme rozpustit přípeky a nalijeme do hrnce. Dolijeme zhruba 5-7 dl horké hovězí polévky (nebo vodou s masoxem), necháme přejít varem a vložíme opečené roštěnky. Přidáme houby, oloupaná a jader zbavená pokrájená rajská jablka, očištěnou a na nudličky nakrájenou papriku (zbavenou vnitřku, pozor, aby nebyla pálivá), přisypeme pálivou papriku a vše dusíme pod pokličkou doměkka ( v papiňáku 40 minut). Hotové roštěnky vyjmeme, šťávu zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, povaříme asi 8-10 minut. Přecedíme, houby vybereme a dáme zpět do omáčky, zbytek propasírujeme, vložíme do omáčky maso, necháme ještě chvíli prohřát a podáváme.

Příloha: knedlíky, rýže.


1 komentář:

panfilamacalpine řekl(a)...

All the games on the Mega Drive Casino - CasinoWow
We have so many games for you 인카지노 to choose from so that you can enjoy the 카지노 most thrilling slots and kadangpintar jackpots online in your home!