středa 9. července 2008

Jemný jablečno-hruškový dort

1 balíček dětských piškotů

Krém: 2 lžíce želatiny, asi 1 kg jablek a dobře vyzrálých hrušek, trochu vody, 4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 1/4 smetany ke šlehání

Želatinu namočíme do vlažné vody a necháme nabobtnat. Omytá jablka a hrušky překrojíme, zbavíme jádřinců a oloupeme. Pokrájíme na menší kousky, podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Měkké ovoce rozmixujeme, přidáme pískový a vanilinový cukr a citronovou šťávu. Necháme vychladnout a nakonec vmícháme nabobtnalou a dobře rozpuštěnou želatinu (kterou krátce nehřejeme) a pevně ušlehanou smetanu. Dortovou formu vyložíme po dně i po stranách piškoty, na které po částech roztíráme připravenou hmotu. Hmotu prokládáme piškoty. Moučník uložíme do chladna a necháme, nejlépe přes noc, ztuhnout. Po ztuhnutí uvolníme boční část dortové formy a dort nakrájíme na porce.


Žádné komentáře: