úterý 8. července 2008

Jablkový perník

300 g jablek, 300 g polohrubé mouky, 200 g pískového cukru, 3 vejce, 6 lžic oleje, 1 balíček prášku do perníku, mletá skořice, mléko podle potřeby, tuk a strouhaný kokos na vymazání a vysypání plechu

Na ozdobení: čokoládová nebo citronová poleva a strouhaný kokos, nastrouhaná čokoláda nebo nastrouhané ořechy.

Jablka nahrubo nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Mléka dáme tolik, aby se těsto dalo nalít na tukem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C zvolna upečeme. Na vychladlý perník nalijeme čokoládovou nebo citronovou polevu a posypeme ji strouhaným kokosem, čokoládou nebo ořechy.


Žádné komentáře: