středa 9. července 2008

Dušená drůbeží játra se žampióny

400 – 500 g drůbežích jater, 1 – 2 lžíce oleje, 100 g cibule, 3 – 4 lžíce sterilovaných žampiónů z plechovky nebo 100 – 150 g čerstvých, 1 až 1,5 lžíce zakysané smetany, 50 g másla, 1 – 2 lžíce hladké mouky na zahuštění, špetka pepře, ¾ kostky masoxu, 1 stroužek česneku rozmačkaný se špetičkou soli nebo ½ až ¾ lžičky česnekové pasty se solí. Sůl bychom již neměli potřebovat, ale …


Drůbeží játra nakrájíme na kousky. V papiňáku necháme rozehřát olej a máslo a krátce osmažíme (během 3 – 4 minut) nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme játra a po všech stranách je osmažíme. Zasypeme hladkou moukou, za stálého míchání ji necháme zasmahout a postupně podléváme teplou vodou na dostatečné množství omáčky. Přidáme na kousky nakrájené žampióny, masox a pepř. Papiňák uzavřeme a vše dusíme 15 minut. Po ochlazení otevřeme, přidáme smetanu, česnek a případně dosolíme. Ještě chvíli prohříváme za stálého míchání.

Příloha – brambory, rýže, houskový knedlík, pečivo.


Žádné komentáře: