úterý 8. července 2008

Jahodové oválky

5 vajec, 150 g moučkového cukru, citronová šťáva, 60 g škrobové moučky, 60 g hladké mouky, tuk a mouka na plech, 1 balíček dortové želatiny, jahody a lístky máty na ozdobení

jahodová náplň: jahodová zavařenina, jahody, jahodový likér nebo griotka

Žloutky ušleháme s částí cukru, přidáme citronovou šťávu a do vzniklé hmoty opatrně vmícháme pevně ušlehaný bílek se zbylou částí cukru, škrobouvou moučku a prosetou mouku. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme je v troubě vyhřáté na 150°C. Z vychladlého korupusu vykrájíme formičkou oválky. Poté vždy dva oválky spojíme náplní a povrch potřeme dortovou želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu. Každý dortík dozdobíme plátky jahod a lístkem máty.

Příprava jahodové náplně: Do jahodové zavařeniny přidáme na kousky pokrájené jahody a dochutíme likérem nebo griotkou.


Žádné komentáře: