úterý 8. července 2008

Vyšší odborná škola umění Zlín


Zlínská soukromá vyšší odborná škola umění poskytuje tříleté denní studium ve dvou ateliérech - výtvarném a dramatickém a celkem čtyřech různých oborech, přičemž soužití výtvarného a dramatického ateliéru umožňuje navázání na některé směry ve výtvarném umění pracující s prvky výtvarnými i divadelními či umožňuje spolupráci studentů obou ateliérů při divadelních představeních /výtvarný doprovod apod./.

Podmínkou k přijetí je složená maturitní zkouška a úspěšné vykonání talentové zkoušky, studium na naší odborné škole je zakončeno absolutoriem - absolventi získávají titul „DiS.“ /diplomovaný specialista/.

Výtvarný ateliér nabízí zájemcům obory Užitá malba, Sochařská tvorba a Grafická tvorba. Hodnoty, které škola sleduje, jsou tvořivost, výtvarné myšlení, široká kreativita a pluralita názoru. Tyto cíle raalizuje prostřednictvím stálých vyučujících /ak. mal. R. Hábl, ak. soch. R. Hanke, Mgr. I. Sedláček, PhDr. L.Ševeček, Mgr. L. Jarcovják, Mgr. P. Preisner, MgA. Dušan Wolf/ a spoluprací s řadou externistů, výtvarníků a teoretiků, kteří vnáší do výuky množství individuálních pohledů a názor

Se školou spolupracují i výtvarní pedagogové z jiných uměleckých škol /např. Mgr. B. Rozbořil z FaVU v Brně/ a formou přednášek externistů další spolupracovníci.

Dramatický ateliér nabízí studium oboru Hudebně dramatické umění připravuje studenty k samostatné profesionální práci v regionálních divadlech, v rozhlase a audiovizuálních elektronických médiích a v dalších oblastech kultury včetně podnikatelských aktivit. Odborná a praktická příprava na povolání však nevylučuje ani možnost pokračování ve studiu na vysoké škole. V odborných předmětech studenti pracují pod vedením pedagogů, kteří jsou /nebo byli/ aktivními umělci.

Více se dozvíte na stránkách školy: http://www.skolaumeni.cz/


Žádné komentáře: