středa 9. července 2008

Hovězí plátky na česneku

4 plátky zadního hovězího masa asi po 10 g, česnek podle chuti, sůl, mletý pepř, 20 g anglické slaniny (či jiné tučnější), 1 cibule, 30 g sádla,2 lžičky hladké mouky.


Hovězí plátky naklepeme, potřeme prolisovaným(rozmačkaným) česnekem,osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny, stočíme v závitky a upevníme jehlami (párátky, nití). Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na sádle, přidáme závitky a lehce je po všech stranách opečeme. Podlijeme je teplou vodou a dusíme. Poloměkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přisypeme mouku a za stálého míchání ji necháme osmahnout. Po osmahnutí zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme závitky a dusíme doměkka.


Pokud děláme v papiňáku, postupujeme obdobně. Nevydušujeme však štávu na tuk, ale po zhotovení (zhruba 40 minut) vyndáme závitky a šťávu procedíme. Také můžeme zahustit až po vyndání závitků,nechat povařit, procedit a vrátit závitky k prohřátí.

Příloha – různě upravené brambory, stačí běžně vařené, zeleninový salát.


Žádné komentáře: