úterý 8. července 2008

Rybí filé s pórkem, zapečené se sýrem

500 g filé, citronová štáva, 1 pórek, sůl, směs koření na ryby, olej na opečení, 200 ml zakysané smetany, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra

Filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou, přikryjeme je a necháme v chladu půl hodiny odležet. Pórek očistíme, důkladně propláchneme a i se světle zelenou částí jej nakrájíme. Sýr rozmícháme ve smetaně. Filé osolíme, posypeme kořením a v horkém oleji je i s pórkem zvolna o obou stranách opečeme. Zapékací misku vytřeme olejem, vložíme do ní rybu s pórkem, zalijeme smetanou se sýrem, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami. K ozdobení bylinky a rajčata.


Žádné komentáře: